Palacio Irizar

La operación apuesta por recuperar de alguna manera la privacidad del Jardín Clásico, necesaria para devolverle sentido a este espacio que originalmente estaba directamente relacionado con el palacio y protegido del mundo exterior. La misma vocación de este muro de mampostería, que las últimas intervenciones habían distorsionado sensiblemente, se traduce al siglo XXI en un cierre metálico, de espesor similar, pero que sutilmente “insinúa” el jardín que esconde y protege.

— — —

Gure lanaren apustua Lorategi Klasikoaren nolabaiteko pribatutasuna berreskuratzea izan da, espazioak garai baten zuen izaera eta zentzua berreskuratuz Jauregiarekiko lotura eta babesten duen espazio nabarmenduz. Iraganeko harrizko hormaren bokazio berberarekin, azkenaldian egindako interbentzioak desitxuratu zutena, baina gaur-eguneratuz. Emaitza XXI mendeko “horma” metaliko baten gauzatzen da, antzerako lodierarekin, gorde eta babesten duen bitxia tartera intsinuatuz.

— — —

The operation tries to regain somehow the Classic Garden privacy, needed to restore the meaning of this space, that originally was directly related to the palace and protected from the outside world. The same vocation of the masonry wall that past interventions had significantly distorted, becomes into twenty-first century´s metal sealing, similar thick but subtly “suggests” the garden that hides and protects.

Categories: 2011 / Landscape / Projects

Palacio Irizar

Protección del jardín renacentista del Palacio Irizar

Location: Bergara

Year: 2011

Collaborators: Aitor Ortiz, Fotografía

Clients: Ayuntamiento de Bergara

Cost: 100.000 €

Surface: 1.000 m2

Status: Completed